27.10.2020
NIEUWS VOOR DE HORECA
Tweede sluiting, wat kun je doen?
Wederom hebben we te maken met een gedeeltelijke lockdown en blijft de horeca voorlopig gesloten. Desondanks zien we bij veel restaurants en cafés vastberadenheid en creativiteit. Oplossingen uit de eerste lockdown worden weer ingezet, en uitgebreid met nieuwe ideeën. Welke opties heb je om de zaak toch draaiende te houden als je geen gasten mag ontvangen, en wat heb je daarbij nodig?
Afhalen en bezorgen
Restaurants en eetcafés die hun deuren niet volledig willen sluiten, zijn weer overgegaan op het aanbieden van afhaalmaaltijden. Afhankelijk van het segment zien we beknopte menu’s met alleen hoofdgerechten tot volledig verzorgde vier-gangen diners voor thuis, inclusief kindermenu’s zodat er voor het hele gezin (online) besteld kan worden. HorecaNova kan meedenken en heeft de benodigde producten in het assortiment om ook thuis het visitekaartje van jouw keuken af te kunnen geven:
- Verpakkingsmateriaal (maaltijdboxen)
- Servies en bestek. Wegwerp hoeft niet per se milieuonvriendelijk te zijn, en prijsbewust hoeft niet meteen in te boeten op uitstraling en kwaliteit.
- Tassen
De eerste indruk: hoe wil je het totaalpakket aanbieden aan de klant?
Thuiskoken!
Een nieuwe uitbreiding op de services die vooral het hogere segment restaurants aanbiedt, is de chef-kok die thuis de maaltijden komt bereiden. Natuurlijk is hierbij nog meer dan bij afhalen of bezorgen het doel om thuis de beleving zoals in het restaurant te creëren. Wat kun je toevoegen om een totaalbeeld neer te zetten
- Kaarsen en andere verlichting
Lichtgewicht en handzame cartridges vervangen de zwaardere glazen cilinders met olievulling, en bedrukte refills behoeven geen glazen houder. Praktische en kostenefficiënte oplossingen voor een sfeervolle tafel die je bij de klant kunt achterlaten.
- Tafelkleden en placemats
Wegwerp is praktisch, hygiënisch en geeft je de optie om je branding door te voeren. Een kwalitatieve uitstraling blijft mogelijk en het milieu hoeft er ook niet onder te lijden.
- Bestekzakjes en servetten
Maak met kleur en/of bedrukking een passend geheel en je merkbeleving compleet.
- High end (bio)disposables: servies, bestek.
Het reguliere aardewerk en tafelzilver blijft in de eigen keuken, en toch creëer je een high end totaalplaatje.
Verkoop losse producten
Staat jouw zaak bekend om die signature dressing in de salade of de kruidenboter die echt lekkerder is dan in de rest van de stad? Een aantal van onze klanten verkoopt goed lopende producten nu los. Hoe kun je die aanbieden:
- Flessen, potten en ander verpakkingsmateriaal
Vooruitkijkend: hoe gaan we straks weer open?
Optimist of pessimist; een goede voorbereiding is iets om over na te denken. Als de horeca weer heropend wordt, onder welke voorwaarden is dat dan? Ook wij hebben geen glazen bol, maar hebben wel de producten om elk restaurant of café coronaproof te maken:
- Schermen en scheidingswanden
- Handgeldispensers
- Hygiëne aan tafel: bestekzakjes
Daarmee samenhangend: hoe gaat de kerst er dit jaar uitzien? Daar komen we in onze volgende blog op terug! Want ook voor de Kerst geldt: ‘Wees voorbereid, bestel op tijd!’